Legendárny muzikál Kleopatra sa vráti na Slovensko

21.05.2014 Bratislava

Bratislava 21. mája (TASR) – Kleopatra, jeden z najúspešnejších českých muzikálov, sa vráti na Slovensko ako open air produkcia. Spoločnosti Silvi Production a Kleopatra Muzikál ho uvedú v jedinom predstavení 28. augusta v areáli Kameňolomu pod Pezinskou Babou.

Na Slovensko príde v najsilnejšom obsadení, v postave Kleopatry sa predstaví Kamila Nývltová, Daniel Hůlka v postave Ceasara a Josef Vojtek ako Marcus Aurelius. V ďalších postavách účinkujú Tomáš Trapl ako Octavius, Josef Vágner ako Ptolemaios, Lešek Semelka ako Apollodoros, Juraj Bernáth ako Rufius, Ludmila Genzerová ako Isis.

Príbeh sa odohráva 14 rokov pred Kristom, v tej dobe vládne v Egypte Kleopatrin brat Ptolemaios. Ceasar najmocnejší muž Ríma vstupuje do Alexandrie, Kleopatra využije túto príležitosť a nechá sa zabalená v koberci tajne dopraviť k Ceasarovi. Chce získať spojenca proti bratovi. Ceasara jej krása a výrečnosť očarí a porazí Ptolemaia. Z Kleopatry sa stáva kráľovná Egypta. Ceasar sa do nej zamiluje a ona mu porodí syna Ceasarióna. Odchádzajú spolu do Ríma, kde nie je Kleopatra príliš vítaná, ale ona si svojím vystupovaním a bohatstvom získa Rím na svoju stranu. Následne je Ceasar v rímskom senáte zavraždený sprisahancami na čele s Brutom, jeho adoptívnym synom. Kleopatra s Cesariónom odchádzajú naspať do Egypta. Príbeh sa končí smrťou Kleopatry, keď sa v nestráženej chvíli nechá uštipnúť kobrou a zomiera.

V areáli kameňolomu bude postavená scéna s rozmermi 40 x 20 metrov s potrebným zázemím, zadným pódiom a šatňami, scéna bude vybavená špičkovou technikou s točňou a dvomi prepadliskami, veľkoplošné LED steny. Scéna a jej konštrukčný systém bude identický s tým, na akom vystupoval slávny Cirque du soleil, tanečná skupina Lord Of The Dance či skupina Scorpions. Od premiéry nebola Kleopatra uvedená na tak rozmernej a náročnej scéne.

Muzikál Kleopatra mal premiéru 22. februára 2002 v Prahe, autorom hudby je Michal David, režisérom bol Filip Renč. Obnovená premiéra bola v roku 2008 a limitovaný počet predstavení bol odohraný aj v roku 2010. Len v Prahe absolvovala Kleoparta tisíc repríz, ďalších 180 predstavení v Bratislave a 250 repríz v kórejskom Soule. Videlo ho viac ako milión divákov. Najväčším hitom z tohto muzikálu je Teď královnou jsem já. V úlohe Kleopatry počas celej doby účinkovali Ilona Csáková, Bára Basiková, Monika Absolonová, Katarína Hasprová, Radka Fišarová, Gabriela Gunčíková a Kamila Nývltová. 
 

Vyberte región